Russell Crowe, un barbat in izmene


2,5 trifoiDupa ce trecuse cam o ora din “Robin Hood”, cascam si ma uitam nervoasa la ceas. Am un mesaj pentru Ridley Scott: get over yourself!  A reusit sa distruga un personaj cu un potential umoristic si jucaus impresionant si sa-l transforme intr-un cut-out de carton din “Gladiatorul”, in care Maximus poarta hainele haiducului.

Nu vreau sa mai fac comparatii cu “Gladiatorul”. As vrea doar sa zic ca toti actorii geniali din distributie (in afara de William Hurt) au avut partituri mult sub talentul lor. “Robin Hood” e ca la comic book-uri: un origin story. Adica la fel ca-n “Batman Begins” – unde ne arata ce a facut musiu Bruce Wayne inainte sa imbrace costumul de liliac. Problema lui Scott e ca se afunda mult prea mult in situatia politica – jocuri de curte, rivalitatea dintre englezi si francezi, etc – fara a se mai gandi la eroul lui principal. Astfel, Robin Longstride e a frakkin’ bore.  Si Marian a lui Cate Blanchett e o vaduva cam frigida si rigida. N-o sa vedeti flirturi sexy si amuzante intre ei. O scena care s-ar fi vrut sa exprime erotism – Robin o invata pe Marian cum sa-i scoata de pe el armura de zale intr-o camera de baie plina de lumanari – e frustranta si plictisitoare.

Mie nu-mi plac in general scenele de lupta. Mi-au placut in Lord of the Rings pentru ca acolo se impleteau cu emotiile unor personaje de care-mi pasa. Aici erau clinice, reci si cu elemente pronuntate de penibil. (Nu zic mai mult because of my No Spoilers policy)

A fost amuzant ca, in deschiderea Festivalului de la Cannes, a fost dat un film in care toti francezii sunt niste retardati violenti. In afara de o tipa, cam promiscua, care-si doreste sa fie regina. Personajul ei a fost destul de ok in schema filmului.

Cel mai mult mi-au placut the Merry Men. Si scena mea preferata e cea in care Robin Hood fura un pic de la institutia bisericoasa, pentru a-i insamanta lui Marian ogorul (pun totally intended).  E ajutat de Little John, Will Scarlett, Allan A’Dayle si Friar Tuck. Momentul a fost ludic, amuzant, simpatic, un clasic al legendei lui Robin. Dar a fost un moment singular, din pacate.

Si a inceput sa-mi placa o gramada Little John, nume real Kevin Durand, a.k.a Keamy din “Lost”. Si-a indeplinit bine rolul de comic relief, un fel de bruta amuzanta, care se bucura de viata, de femei si mied.

In prima aparitie din Lost era tot o bruta, dar una deloc amuzanta. Un mercenar. In urmatoarea aparitie, deja avea in el ceva din Christopher Walken, un bad guy oarecum fermecator si sofisticat.

Cat despre Will Scarlett sau Will Stacojiul, un moment dintr-o lupta in care a fost el implicat a fost singurul care mi-a atras cat de cat atentia.

Votez pentru un spin-off cu astia patru. L-as urmari cu mare placere.

Mai tarziu, o sa fac un top cu cei mai tari Robin “Huzi”. Cred ca e de la sine inteles ca filmul asta nu intra in calcul.


4 thoughts on “Russell Crowe, un barbat in izmene

  1. razvanbraileanu says:

    Mie mi-a plăcut mai mult Max von Sydow decât William Hurt. O mică trivia: actorul care-l interpretează pe Allan A’Dayle e Alan Doyle e muzician şi în viaţa reală şi a produs albumul lui Russel Crowe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s