Heroes: Cum sa esuezi in culmea gloriei


Nota pentru primul sezon :  

Nota pentru tot restul:

Prima oara cand am vazut serialul asta a fost cand Rob a plecat din oras, mi-era frica sa dorm (curentul zgaltaia usile si sunetul de lemn scuturat nu sunau deloc bine) si aveam nevoie de ceva captivant. Auzisem, din mai multe surse, ca “Heroes” is that kind of stuff. Si chiar a fost. Pentru primul sau an glorios. Ce poate fi mai minunat decat o replica atat de amuzanta si, in acelasi timp, serioasa ca “Save the Cheerleader. Save the World”?

Oh, how the mighty Heroes have fallen…

In seria a doua scenaristii s-au umflat in pene, si-au suflecat manecile si si-au batut joc, da rau, de tot. Incepand cu personajele (cel putin trei pareau cand evil, cand bune), au petrecut sase episoade (din 12) in Japonia feudala, au ratacit o sarmana fata irlandeza undeva intr-un viitor apocaliptic si s-au jucat mult prea mult cu calatoriile in timp. Au bagat mult prea multe personaje noi, incercand sa epateze, si si-au batut complet joc de personajele simpatice pe care le construisera deja, transformandu-le in niste decupaturi de carton.

Si apoi, cand audientele au scazut drastic… Au pus-o pe majoreta sa se pupe cu o gagica, in camera ei de camin… Like that would help…

Vina cea mai mare a scenaristilor a fost ca au vrut sa “depaseasca” succesul primului scenariu. Sa epateze. Sa conceapa ceva nemaivazut, nemaiauzit, extrem de complex. Evident ca asta le-a explodat in fata. In primul rand ar fi trebuit sa conceapa o poveste care sa le serveasca personajelor lor, care sa le dezvolte.

Asa ca, dupa esecul celei de-a doua serii (scurtata de greva scenaristilor), cea de-a treia a fost si mai stupida. Alte personaje noi si aventuri mai idioate si greu de crezut. Personajele erau mutate dintr-o parte in alta, fara niciun sens, preferatul meu Hiro a devenit dintr-un geek super-simpatic un retardat… Toate viitorurile posibile prezentate au devenit neimportante, le aratau si apoi se schimbau, iar toate catastrofele pe care le vedeam nu aveau nicio miza.

Concluzie: In opinia mea, scenaristii s-au facut vinovati de hybris. Aroganta. Orgoliu. Exces. Daca alegi sa te intreci cu tine insuti, atunci reusesti sa te invingi, dar si sa fii invins.

Advertisements

One thought on “Heroes: Cum sa esuezi in culmea gloriei

  1. Sincer, inca de la primul episod mi s-a parut ca vedeam scheletul: scena 1, scena 2, conflictul, intorsatura “neasteptata”… inca un serial cu supereoi, ca e la moda… Nush ce sa zic. Chetie de gust sau chef, probabil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s