Blestemul “Maddie si David”


Adica motivul pentru cuplurile din serialele noastre preferate nu ajung sa fie impreuna. Prea des.

Pentru televiziunile americane, problema e frustrarea aia sexuala, intre doua personaje perfecte unul pentru celalalt, care n-ajung niciodata sa fie impreuna. Se pare ca ei cred ca frustrarea aia aduce audiente. Si cateodata este rasplatita cu un sarut, un vis, sau alte firimituri ca astea. Cuplurile se cheama “will they, won’t they”.

Serialele in cauza care patimesc din cauza problemei asteia sunt unele ca “Bones”, “House MD”, “Chuck” … etc. Si totul din cauza serialului difuzat prin anii ’90, un serial foarte fain, “Maddie si David” sau “Moonlighting” in original. (Acum e difuzat si de AXN Crime, si de Antena 1. Eu chiar mi-as dori sa-l revad)

Bruce Willis, care demonstreaza acolo ca menirea lui era sa fie comic, nu erou de actiune, si Cybill Sheperd, erau detectivi particulari si, in ciuda diferentelor dintre ei, se placeau si se tachinau, dar mai ales se certau. Serialul era chiar foarte amuzant si inteligent. Si scenaristii isi asumau riscuri. Cum ar fi ca, in sezonul al cincilea, Maddie si David chiar sa ajunga sa formeze un cuplu. Numai ca, atunci cand s-a intamplat in sfarsit relatia dintre ei, audientele au scazut simtitor si serialul a fost anulat.

(Iar finalul a fost unul dintre cele mai grozave finaluri de seriale ever. Meta. In care personajele aflau ca au fost anulati, si alergau prin studiourile unde filmau, iar birourile lor erau de fapt decorurile care erau dezmembrate! )

Fenomenul a ajuns sa se numeasca “Blestemul Moonlighting”, iar producatorii de seriale nu vor sa rupa tensiunea aia sexuala, de teama acestui blestem.

Asa se intampla in House, cu House si Cuddy. Dar (SPOILER ALERT), se pare ca oamenii s-au decis sa riste in sezonul al saptelea. Si eu chiar vreau sa-l vad pe omul asta fericit. Macar un an. Vreau sa-l vad intr-o relatie. Nu o relatie normala, desigur, dar sunt curioasa cum ar fi.

Cei de la Chuck, pe de alta parte, au decis sa riste. Bite the bullet. Asa ca, in ultimele episoade din seria 3, Chuck si Sarah au devenit un cuplu. Si imediat serialul parca a prins un alt fel de vitalitate.  Chuck & Sarah impreuna sunt minunati, explozivi, mai ales cand lupta ca o echipa. Deci iata un rezultat pozitiv. De la will they, won’t they au ajuns la they are. Si e de bine.

Dar pentru mine, cel mai frustrant cuplu de genul asta e cel din Bones. Bones si Booth au crazy chemistry. Iar relatia lor a trecut prin toate etapele. Se potrivesc perfect. Nu vreau sa devin siropoasa, dar sunt atat de bine “scrisi” incat chiar am investit emotional in relatia lor. Foarte mult. Si e timpul sa riste si ei.

9 thoughts on “Blestemul “Maddie si David”

 1. io ca nu vroiam sa vad cuplul Huddy, jesus. am fost atat de dezamagita de finale, goddamn it!
  pe M&D ii mai prind la tv, dar mi se pare asa aiurea sa ii vad acum..la batranetze 🙂 anyway, e mult mai fun decat Bruce in action movies si cybill as an middle-aged actress care se tot chinuie pe la hollywood.
  a, si stii in in real life Cybill hated Bruce? :))

 2. trifoi says:

  Da, stiam ca se detestau, probabil de-asta certurile si tachinarile lor pareau asa naturale si the love part era artificiala…

 3. DeMaio says:

  În House MD nu e nevoie de femei. Au stricat destule, aş opina că măcar caracterul ăla îl pot lăsa aşa cum este. Adică de geniu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s