Generatia geek-chic in filme


My name is Ruxandra and I am a geek. Nu am crescut cu comic books si graphic novels, nu am apucat (din pacate) sa ajung in geek-huburi ca Comic-Con din San Diego, dar de ceva timp mi-am dat seama ca ador filmele si cartile SF, supereroii, dar si adaptarile dupa comic bookuri si graphic novels. Si sunt mandra de asta.

Si Hollywoodul si-a dat seama de potentialul geeksilor ca mine, ca spectatori de film, si iata ca in sfarsit exista protagonisti geeksi la putere.

De Aaron Johnson (20) din Kick-Ass am scris deja in reviewul filmului.

Anton Yelchin (20) e Pavel Chekov/Cehov in “Star Trek”-ul lui J.J.Abrams si e cuceritor inca de la prima replica spusa cu un accent rusesc simpatic foc. Cam atat am de zis despre el. Adevarul e ca e absolut simpatic. Foarte tare cand rad de el ca are doar 17 ani. Si atunci cand a filmat cred ca avea tot 17.

Faza cu accentul intra in joc atunci cand incearca sa rosteasca un cod de acces:

Ensign Authorization code: nine-five-wictor-wictor-two!

Dar computerul nu recunoaste codul din cauza accentului!

Jesse Eisenberg (27) e foarte IT guy acum. L-am vazut intai in Zombieland (de doua ori in aceeasi saptamana) si adevarul e ca e tare simpatic si natural. Stiu ca nu i se vede bine fata in poza de mai sus, dar imi place mult the zombie chick. E tare ca, desi n-are muschi, doar umor, a fost eroul principal intr-un film cu Woody Harrelson. Si a cucerit-o pe Emma Stone (care mi se pare una dintre cele mai simpatice actrite tinere. Abia astept “Easy A”). Si el e o parte din motivul pentru care “Zombieland” a devenit unul dintre filmele mele zaaambe preferate, alaturi de “Shaun of the Dead”.

Apoi l-am vazut in “Adventureland”, un film nostalgic despre anii ’80, in care joaca cu Kristen Stewart si o gramada de alti actori din circuitul indie. Intr-adevar, rolurile din Adventureland si Zombieland seamana intre ele (mai ales ca amandoua contin parcuri de distractii), dar nu-i nimic, pentru ca-n toamna il vedem in “The Social Network” al lui David frakkin’ Fincher, unde va fi unul dintre fondatorii Facebook (our favorite waste of time). Si mai apare in “Holy Rollers”, in rolul unui evreu ortodox care devine dealer de Ecstasy… Asa ca-l asteapta fapte mari. Sunt sigura.

Lat but never least e poate tipul care chiar a pornit trendul. Michael Cera (22). Care s-a afirmat in minunatul sitcom despre care o sa scriu in curand, “Arrested Development”, in rolul lui George Michael (!) Bluth, un personaj foarte bun, construit cand avea doar vreo 15 ani. Au urmat “Juno” si “Superbad”. Si “Nick and Norah’s Infinite Playlist”. Si, desi cateodata pare ca face acelasi rol, imi pun toate sperantele in “Scott Pilgrim vs the World”. Abia astept sa-l vad luptandu-se cu cei sapte fosti iubiti malefici ai fetei viselor lui…

3 thoughts on “Generatia geek-chic in filme

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s