True Horror cu Giles din “Buffy”


“True Horror” e seria mea preferata de documentare de la Discovery Channel. Evident, mare parte din credit il are si Anthony Head (previously known as Anthony Stewart Head), pe care multi dintre noi il stiu mai bine drept Rupert “Ripper” Giles din “Buffy the Vampire Slayer”.

Si normal ca Head ar face emisiunea asta, pentru ca-l ajuta “experienta” anterioara in ceea ce priveste supranaturalul. Seria asta de documentare analizeaza, in contemporan, miturile din trecut. Am prins pana acum trei episoade (sper ca exista mai multe, totusi). Primul e cu vampiri (d’oh), al doilea cu varcolaci si al treilea cu vrajitoare.

Seria asta e foarte misto documentata, Anthony (tot imi vine sa-i zic Giles, yikes) este un intervievator innascut si se alterneaza foarte fain reconstituirile unor momente istorice cu ce s-a ajuns din creaturile supranaturale in prezent. De exemplu, in episodul cu vrajitoarele se discuta despre tortura din trecut si apoi Tony al nostru merge la un soi de convention la Londra a vrajitoarelor moderne. Vorbeste cu cateva din ele, le intreaba cum e sa faca vraji, that kind of stuff.

Unele povesti sunt chiar horror (mai ales tortura vrajitoarelor). Si am gasit multe referinte la filme, de exemplu. Vorbesc despre fiara care inspaimanta [provincia Gevaudan din Franta in “Le Pacte des Loups” (true story! great movie! hot Monica Bellucci!). Sau un barbat, tot francez, din anii ’80, care i-a macelarit pe cei cu care se cinstea crezand ca e de fapt varcolac. Some good stuff.

Plus, Anthony Head este super cute. Ochi albastri. Cercel in ureche. Voce (si accent!) minunat. (Si stim si ca e un cantaret foarte misto)

Aproape m-am intristat scriind textul asta, pentru ca mi-am adus aminte ca Joss Whedon a promis si tot promite de cativa ani un spin-off la Buffy, care sa e concentreze pe Giles. Si Giles, pe masura ce trecea timpul in film, devenea din ce in ce mai fascinant. Iar o mare parte din istoria lui ramane nestiuta. Misterioasa. Stim doar porecla lui de Ripper. Si faptul ca era un rebel in tinerete. Cam atat.

In plus, nu am multe lucruri in care sa-l vad. Doar vreo 120 de episoade din Buffy. Cateva din “Little Britain”, in care-l joaca pe premier. Si “Merlin”, pe care n-am apucat sa-l vad cand era dat la TV… Prea putin!

One thought on “True Horror cu Giles din “Buffy”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s