Sunt o mica ticaloasa (in 3D)


“Despicable” e ala caruia nu-i place filmul “Despicable Me”. Si animatia asta amuzanta si emotionanta este inca o dovada ca desenele animate din ziua de azi au mult mai multa profunzime decat blockbusterele obisnuite, superficiale si plictisitoare. Intr-adevar, in “Despicable Me” se simte putin influenta Pixar (dar Pixar oricum e un model de infailibilitate si creativitate, asa ca e bine ca inspira si alte studiouri, ca astia, Universal Studios).


Povestea, in cateva cuvinte: Gru, vocea lui Steve Carrell, vrea sa fie cel mai mare villain din istorie. Numai ca nerd-ul Vector (Jason Segel, dragul meu Marshmellow din “How I Met Your Mother”) reuseste sa fure o piramida din Egipt si-l eclipseaza de tot. Asa ca Gru se decide sa fure luna de pe cer (in conditiile in care-si dorise sa fie astronaut in copilarie).

Dar, mai intai, are nevoie de trei fetite orfane ca sa recupereze un item important de la Vector. Si iata, ca avem un proaspat tatic.

Sarea si piperul filmului o constituite the minions. Tradusi foarte tampitel ca minioni. Definitia din DEX la minion = colonel. Insa the minions sunt foarte simpatici si plini de personalitate, mai ales cum baiguie cuvinte cu vocile lor pitigaiate. La un moment dat, trei se duc la un hipermarket si aventura lor e geniala.

Mai avem voci de la Julie Andrews, Russell Brand (“Forgetting Sarah Marshall”) si Will Arnett (genialul Gob din “Arrested Development” si vedeta noului serial pe care abia-l astept, “Running Wilde”).

Pe langa lucrurile lesne intelese de copii, avem cateva idei si pentru adulti. Fie ca-s eco (Gru conduce o masina cat 10 SUV-uri, care lasa in urma un nor de smog), legate de banci si criza financiara (Gru merge la Bank of Evil si bancherul nu-i da un imprumut, ba chiar comploteaza impotriva lui), sau restructurari (Gru isi anunta minionsii ca nu a primit imprumutul si ca vor trebui sa-si caute altceva de munca… “I’ve already updated my CV”, zice el).

Si filmul ii invata pe copii ca poti sa arati ca un villain si sa ai suflet, dar poti si sa arati ca o femeie de treaba, cu suflet caritabil, si sa exploatezi copii (sefa orfelinatului, la tine ma gandesc!)

Despre 3D, am numai vorbe bune de spus! Un mar arata chiar ca un mar din care vrei sa musti, datorita texturii iti dai seama (ba chiar ai impresia ca ce vezi e tangibil) ca un pulovar e de lana, sau niste pantaloni sunt reiati, sau ca o geaca de piele e de piele. E minunaaat! In plus, exista multe faze facute special pentru 3D, mai ales un drum cu montagne-rousse-ul, atat de veridic incat, la o coborare, eu chiar am simtit un gol in stomac si ameteala, de la ride!

One thought on “Sunt o mica ticaloasa (in 3D)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s