Modern Funny Family


“Modern Family” a luat un Emmy la ceremonia de duminica noapte, desi are doar 24 de episoade la activ momentan. Doar un sezon. Si e deplin meritat, pentru ca serialul asta nu se bazeaza pe scamatorii si cascadorii ieftine, ci are o fundatie solida compusa din umor inteligent si o inima mare cat casa. O reteta simpla, dar atat de greu de jonglat in peisajul televiziunii din prezent. (Pe bune ca romanii n-ar fi in stare in etapa asta a productiei TV de la noi sa faca un serial cu o zecime din umorul si din inima lui Modern Family)

“O familie moderna” este titlul cu care ruleaza la HBO Comedy si ma inveseleste pe mine in fiecare duminica dimineata, inainte de serviciu. Si inainte de asta, il mai prindeam pe la 2 noaptea si tot ma uitam la el, pentru ca nu ma puteam desprinde.

Asa ca, avem o familie. Capul de familie e Jay, jucat de Ed O’Neill (Al Bundy!), care are o nevasta tanara, superba, columbianca Gloria si copilul ei, un mic latin lover bursuc, extrem de sensibil. Dar Jay are si doi copii adulti, fiecare cu propria familie. Claire are trei copii, o fata desteapta, una frumoasa si un baietel cam tantalau, si un sot, Phil, care vrea sa fie hip si cool si BFF cu copiii lui. Iar  Mitchell il are ca partener de viata pe Cameron, un genial flamboaiant cam Drama Queen, alaturi de care a adoptat o micuta vietnameza, Lily.

Serialul e filmat stil mockumentary, cu confesiuni ale personajelor in fata camerelor, legate de situatii in care au mintit si se gandesc ele ca n-o sa afle nimeni si tot asa. Apoi mai apar personaje fie de mai multe episoade (Dylan, iubitul fiicei lui Claire, care e demential) sau personaje episodice. Ca Edward Norton, care joaca rolul unui pop-star distrus, ramas cu mintile in anii ’90 sau Elizabeth Banks, ca prietena-gagica a cuplului gay.

Punctul forte al serialului e ca situatiile sunt normale, lucruri intalnite in familii iubitoare, si doamne, cat ii invidiezi pe oamenii astia ca se au unul pe altul, chiar daca se cearta, pentru ca mereu se vor impaca. Iar in anumite momente trebuie sa ai inima de piatra sa nu ti se umezeasca ochii, desi nu are loc nicio mare tragedie.

N-as putea spune care e personajul meu preferat, pentru ca toti sunt atat de draguti si balanta se inclina in favoarea unuia sau a altuia de la episod la episod. Abia astept sa vad episoadele noi!

Din arhiva serialului de duminica:

Glee

Medium

3 thoughts on “Modern Funny Family

  1. abia astept sa inceapa sezonul 2 in octombrie. i loved all the episodes,, mi s’a parut ca s’au terminat prea repede, le vedeam imediat cum apareau.Imi place ca e simplu si e for everybody.Sunt fana Manny si Cameron 🙂

  2. trifoi says:

    @tuvia & skandalouz, Eu nu stiu ce sa zic despre preferatii mei. Cred ca Phil si Gloria. Si Dylan mi se pare demential, dar in doze mici! Si Cameron e foarte tare… Eh, iar mi-e greu sa aleeeg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s