Omul-carte


Am primit aceasta leapsa foarte simpatica de la Maya si chiar daca am intarziat putin, iata raspunsurile mele…

a) Ce carte ati alege sa deveniti? Ce carte v-ar placea sa recititi din nou si din nou si din nou?

Fara indoiala, “Casa somnului” de Jonathan Coe. E una dintre cartile pe care le voi citi toata viata, la cativa ani (deja am citit-o de doua ori), probabil mai ales partea lui Terry, criticul de film insomniac (putin spus), obsedat de un lungmetraj pe care se pare ca nu l-a vazut nimeni, niciodata…

b) Considerand ca nu se mai pot tipari carti vreodata, vietile diversilor oameni devin ele insele legende, epopei si drame recitate. Viata dumneavoastra ce ati dori sa fie?

As fi un roman contemporan, cu genuri foarte greu de delimitat, cu nenumarate voci care vorbesc la persoana I, cu o linie temporala oarecum confuza (poate chiar si cu putin realism magic si ceva time-travel), cu nenumarate planuri si texte de alta factura inserate (articole de ziar, scrisori, secvente de scenariu). Oricum ar fi, ceva la limita cu experimentalul 🙂

c) Cat de departe ati merge pentru cuvantul scris? Considerati ca sunteti acum 4-5 secole, exista inca dansuri si muzica si cantari si povestiri si toate cele, doar scriitura nu. Cat de tare v-ar lipsi?

Nici n-as vrea sa traiesc intr-o epoca in care sa nu existe carti. Daca as avea promisiunea ca dupa un quest lung, de secole, pana la capatul Pamantului as ajunge la o biblioteca gigantica, nu m-ar speria avertismentele niciunui batranel intelept si alarmist (asa cum se intampla de obicei in filme), nici nu m-as teme de orice creatura mitologica (inclusiv dragoni)!

d) Daca v-ati transforma ACUM in carte, cate pagini ar avea si ce ar fi?

Probabil ar fi o consistenta de vreo 800 de pagini, iar raspunsul in continuare, ce ar fi, se leaga de intrebarea b). Un roman contemporan, deci, cu toate caracteristicile de mai sus!

Mai departe la Francisca, Ioana si Tuvia

6 thoughts on “Omul-carte

  1. E tare poza aia. E intoarsa si nu am remarcat asta din prima. Stateam si incercam sa-mi dau seama cum stau cartile alea din dreapta. A naibii poze… :))

  2. Lepşele nu sunt mereu o idee bună pe bloguri, dar asta are nişte întrebări aşa de faine şi răspunsuri pe măsură, încât ţi-e mare drag să le citeşti 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s