Cronica “Two and a Half Men”: Viata fara Charlie Sheen


Alan (Jon Cryer) il inmormanteaza pe Charlie (de doua ori)

N-am fost niciodata fan Two and a Half Men/ Doi barbati si jumatate, dar, ca tot omul, am fost curioasa sa vad ce se intampla cu acest sitcom redundant, cliseistic si pur si simplu meschin, odata ce-i pleaca vedeta redundanta, cliseistica, meschina (si multe alte adjective care i se pot atribui acestui Charlie Sheen). Raspunsul este ca schimbarea nu e prea mare. Glumele sunt la fel de proaste, situatiile la fel de cliseistice (regula nescrisa a sitcomului: daca in primul act apare o urna cu censa, in urmatorul act cenusa va ajunge pe jos), iar Ashton Kutcher nu e chiar impresionant, desi ara avea potentialul de un personaj mai cald si emotional fata de unul venal si plin de boli venerice.

Chuck Lorre, creatorul serialului, implicat si in altele precum Cybill, Mike & Molly, The Big Bang Theory si Roseanne aplica o schema cruda (la fel ca umorul lui) de vendetta impotriva vedetei care l-a sfidat. Urmarea, Charlie Sheen, ah, ma scuzati, Charlie Harper, moare calcat de un tren in Paris (a alunecat de pe platforma probabil impins de nebuna de alaturi, Rose).

Charlie Harper a fost dragostea vietii mele, spune Rose la slujba. Corpul lui a explodat ca un balon plin de carne. Dar n-a suferit, adauga ea.

De altfel, Alan (Jon Cryer – nominalizat din mila anul acesta la Emmy) este singurul care-i duce dorul fratelui lui. Chiar si mama se bucura ca a ramas sa vanda casa lui de pe plaja (castigand un comision gras). La funeralii au mai fost si multe foste (nu pot sa le zic iubite) ale lui Charlie, care s-au laudat cu ce au primit de la el: boli venerice, in mare parte. Si s-au laudat cu festisurile lui. Ceai facut din bikini, anyone?

Practic trei sferturi din episod s-a concentrat pe un alt Roast al celor doi Charlie, Sheen si Harper, asa ca nici n-am mai observat cand a aparut Ashton Kutcher. Care a fost foarte Ashton Kutcher. Nimic special. A, pardon, se pare ca personajul lui e dotat ca un elefant…

Cat despre jumatatea din titlu, se pare ca Angus T. Jones e platit foarte bine: a avut doua aparitii, de fiecare data pline de flatulenta, fara multe cuvinte, si si-a incasat onorariul pentru acest episod. In 2010 era platit cu 250.000 de dolari. Go figure.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s