Seriale noi: Cronica “Up All Night”. Nopti albe cu nou-nascutul


Premisa: Up All Night e probabil cel mai simpatic si bine-format sitcom nou din toamna asta. Din pacate, e format din doua sitcomuri simpatice si rezultatul e unul putin schizofrenic. Atuurile sunt insa mai puternice decat punctele mai putin fericite. Serialul e o cronica a vietii unor proaspeti parinti, jucati de Christina Applegate (Regan), cunoscuta desigur din Familia Bundy, si Will Arnett (Arrested Development, pe care-l recomand la infinit!). Partea faina e ca acesti doi tineri parinti erau adevarati petrecareti – tequila, nopti pierdute, the works. Asa ca le e greu sa se adapteze la noptile albe cauzate de copii.

Analiza: Construit in stil mockumentary, sitcomul merge foarte bine, excelent chiar, atunci cand se concentreaza pe viata de familie. El a renuntat la job pentru a ramane acasa cu micuta Amy, in timp ce ea lucreaza la un show stil Oprah, care de fapt se cheama Ava, prezentat de tipa omonima, jucata de Maya Rudolph. Din pacate, chiar partea cu viata de la serviciu pare a fi lipita cu scoci de restul. Initial, Ava nu era sefa, ci partenera lui Regan. Dar, dupa ce Bridesmaids a fost un asa de mare succes, Maya Rudolph a primit un rol upgradat si asa a aparut talk show-ul, dar si personajul caricatural al lui Nick Canon (Mr. Mariah Carey).

Rudolph e o actrita fantastica, insa e bine folosita in doze moderate. In schimb, Arnett si-a gasit in sfarsit un rol mai linistit, dupa ce toti cei cu care au colaborat l-au folosit in personaje extravagante, incercand sa-l copieze pe G.O.B din Arrested Development. Un personaj grozav, dar care mergea numai intr-un cadru de dementa totala (which Arrested Development is!). Asa ca aici Arnett are sansa de a juca pe cineva mai echilibrat, insa tot amuzant.

Merita mentionat, pentru fanii Parks and Recreation (oare existati? daca da, dati un semn!) ca Emily Spivey, creatoarea serialului, a fost scenarista la Parks… In primele doua episoade, avem parte de storylineuri precum: ce se petrece la o cina aniversara cand ai un copil acasa, cum sa echilibrezi viata profesionala cu cea de familie sau cum incerci sa fii mai cool pentru ca noii tai vecini sunt si ei cool. Nice, grounded stuff.

Fix it: Evident, partea cu serviciul trebuie integrata mai bine in poveste, dar asta ar putea veni cu timpul, atunci cand se rodeaza si distributia. Mai bine ar fi facut ceva de genul: Ava se simte singura, asa ca vine des ca musafir nepoftit pe la Chris si Regan acasa.

Cronica Secret Circle

*M-am hotarat sa ma intorc la blog chiar in cel mai fertil moment al televiziunii – toamna, cand recoltezi serialele. Am de gand sa le analizez pe toate si va fi amuzant, pentru ca nu prea ies multe in evidenta. Nu e niciunul cu adevarat bun de la linia de start. Pentru ca episoadele pilot sunt un lucru fragil in general, care au treaba deloc usoara de a pune bazele unei lumi si de a demara actiunea, le voi analiza impreuna cu cel de-al doilea episod, care ar trebui sa demonstreze de fapt cum va arata pe termen lung.  

2 thoughts on “Seriale noi: Cronica “Up All Night”. Nopti albe cu nou-nascutul

  1. Habar nu aveam de existenta acestui serial pana sa citesc postarea ta. M-ai convins sa il testez mai ales ca imi plac comediile dezaxate gen My name is Earl sau Raising Hope. Tocmai ce am pus la download primele 2 episoade.Thanks for the tip!
    Sa stii ca am ridicat o manuta sus ca sa vezi ca si eu sunt fana Parks and Recreation. Tocmai ce am terminat de vizionat primul episod din seria 4. Imi plac personajele tare mult iar Amy Pohler face o treaba grozava!

  2. trifoi says:

    @Imi pare bine sa te gasesc 🙂 Eu o sa testez toate serialele noi (desi s-a dovedit deja dureros, pentru ca multe sunt proase) si o sa-mi scriu descoperirile aici. Avem in comun si My Name Is Earl si Raising Hope 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s