Seriale noi: Cronică “Charlie’s Angels”. Deja expirat… (în mai multe feluri)


Mi-e foarte greu să mă decid aici care e cel mai prost: The Playboy Club sau Charlie’s Angels. Cred că e vorba totuşi de cel din urmă, pentru că pe lângă toate problemele pe care le are Clubul, mai există şi cel mai penibil dialog din istoria omenirii. Pe bune, n-am reuşit să văd decât 25 de minute din primul episod şi mi-a fost de ajuns. Îmi venea să-mi torn smoală în urechi.

Îngerii au fost anulaţi (nici măcar un sărut lesbian între cele două fete din extremele imaginii de mai sus nu l-a putut salva!), ceea ce pentru mine e un semnal să scriu repede despre serialele pe care le-am văzut, că să nu fie nici textele mele expirate. Oricum, ca să vă faceţi o idee despre ce e vorba în serial, o să scriu puţin despre premisă şi apoi  să înşir replici memorabile din primele zece episoade. Ulterior am făcut scurtă la mână.

Premisă: BUM! O maşină cu un înger explodează (fanii My Name Is Earl o vor recunoaşte pe menajera Catalina în rolul îngerului). Celelalte două îngeriţe sunt distruse (şi Annie Ilonzeh joacă asta foarte prost, în timp ce Rachael Taylor e singura care chiar are skills în acest serial).

Cazul la care lucrau era o reţea de pedofilie. Când se duc la casa îngerului decedat, fetele o găsesc pe dura şi viitoare înger (toată lumea ştia asta) jucată de Minka Kelly, veriga extrem de slabă dintr-un serial cu distribuţie fantastică numit Friday Night Lights. Îl recomand cu căldură.

Cele trei fete sunt nevoite să lucreze împreună pentru a-l distruge pe cel care a comandat asasinatul. Aka Tony din 24. Urmează o ploaie de gloanţe în subacvatic. O imagine destuld e drăguţă, de altfel. Şi cele două îngeraşe află că decedata lor colegă investiga cazul şi pe cont propriu pentru că ea şi Minka, atunci când erau mici şi în Guatemala (sau orice altă ţară sudamericană) erau pe cale să fie răpite de acelaşi bad guy. Dar, şi aici simbolismul o ia razna complet, cele două fete l-au lovit pe răufăcător cu o statuetă dintr-o biserică în formă de înger. Wow. Să spui că nu exită subtilitate e puţin. Mai degrabă cei care se uită la acest serial sunt ei loviţi cu o statuetă gigantică în formă de înger şi învineţiţi până când arată ca un măr vechi de cinci ani (un măr natural, nu unu modificat genetic care se conservă)-

Sunt o metaforă!!!! Fiţi atenţi la mine!!!!

 Urmează petreceri, glamorous outfits, undercover work and all that stuff. Bosley, apropo, e un douchebag. Charlie are o voce scoasă fix din anii ’70 şi texte pe măsură. Dar destul cu vorbăria. Să lăsăm replicile să curgă.

Fetiţă răpită pentru a fi vândută de o reţea de carne vie: You don’t look like cops.
Înger: We’re not. We’re angels.

***

Înger: He’s a ghost.
Înger mort în urma exploziei maşinii sale: Ghosts aren’t real. This guy is real and he needs to pay.

Înger, după ce a murit celălalt înger: I never thought my heart could hurt this much.
Celălalt înger rămas în viaţă: We were her family. She was our sister.

***

Înger: Losing an angel is Charlie’s worst nightmare.
Odiosul de Bosley: It’s mine, too.

Cam asta ar fi. Cel mai prost dialog din lume. Şi repet, asta se întâmplă în primele zece minute. Apoi m-am plictisit să scriu. Poate în sfârşit o să se plictisească televiziunile de remakeuri. Aşteptăm noul Dallas, despre care am scris în Esquire-ul care poate fi găsit la chioşcuri în prezent. Cred că o să fie ceva mai bun, dar nu mă aştept la miracole.

Angels, they totally cancelled us! *Sniff, sniff*

Serialele noi:

Cronică 2 Broke Girls
Cronică Unforgettable
Cronica Ringer
Cronica The Playboy Club (decedat)
Cronica Up All Night
Cronica Secret Circle
Cronică Free Agents (decedat)

Pentru mai mult dialog stupid, recomand trailerul de mai jos (cu piesa Walk Like an Angel pe fundal)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s