Recoltă Gaudeamus şi Postul în care Trifoi se laudă


Duminică a fost o zi a surprizelor pentru mine: după ce am fost la Gaudeamus toată săptămâna pentru ziar şi nu am apucat să-mi iau nicio carte, mă hotărâsem să rămân acasă să-mi revin. Şi apoi m-au sunat şi m-au anunţat că ziarul a luat premiu pentru acoperirea târgului, din partea publicului, şi m-am umflat în… foi. Nu e ca şi cum nu m-am simţit bine la Gaudeamus, pentru că ăla e mediul meu, iar durerile de umeri şi de spate resimţite după fiecare ediţie mă fac mândră.

Aşa că a fost fun săptămâna trecută! Mi-am pus în minte să găsesc nişte comori despre care nu scrie nimeni şi am găsit comic books! Iar ce nu s-a vândut la stand poate fi găsit pe ComicBookCity. Eu clar o să îmi pornesc colecţia de acolo şi tipul cu care am vorbit de la stand mi-a spus că vor avea şi benzile desenate cu Fringe. Deja abia le aştept.

Apoi am aflat mai multe despre Booktopia, un proiect fain pentru România. Eu mi-am făcut cont chiar din prima zi. (Userul: Trifoi cu 4 Foi, desigur). Sâmbătă am asistat şi la dezbaterea Booktopia, chiar lângă Rontziki, datorită recomandării căreia am luat până la urmă cartea Suflete cenuşii a lui Philippe Claudel.

Noutăţile din biblioteca mea suprapopulată precum planeta le vedeţi în imaginea de mai sus. Îmi pare bine că am reuşit să iau Broderii, al lui Marjane Satrapi, după ce m-am îndrăgostit de Persepolis, îmi pare bine de Room al lui Emma Donoghue, pe care anul trecut îl găseam pe toate listele cu cele mai bune cărţi din 2010, cât despre Tom Sawyer detectiv, asta e una dintre cărţile copilăriei mele, extrem de amuzantă şi inventivă. Am citit-o de vreo 10 ori şi abia aştept să intru din nou în lumea ei.

Cât despre premiu, a fost stimulentul perfect pentru a pleca încarcată de cărţi. Am fost foarte încântată, recunosc, pentru că eram aşa de entuziamată să acopăr târgul în ziar pentru prima oară. Şi ceva la persoana a treia: Reporterul EVZ a spus un discurs foarte scurt, un Mulţumesc, primul ei cuvânt spus într-un microfon ever (faţă de care are super-trac).

6 thoughts on “Recoltă Gaudeamus şi Postul în care Trifoi se laudă

  1. Încă o dată felicitări!!! Şi muuuulte premii în continuare! 🙂
    Tare curioasă m-ai făcut în legătură cu Marjane Satrapi de care n-am citit nimic – notat pe listă 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s