“Luck”, “Alcatraz”, “The River” și altele. Ce seriale abia aștept în prima jumătate a anului


O grămadă de seriale noi și serii noi din show-urile mele preferate se pregătesc de premieră, asta în condițiile în care eu nici n-am apucat să scriu despre serialele noi-vechi, care au început în urmă cu vreo 3-4 luni, dar sper să apuc să le termin soon (printre ele: Pan Am, Once Upon a Time, Terra Nova și Hart of Dixie). Dar iată ce abia aștept să înceapă în următoarele luni.

Alcatraz (premiera: 16 ianuarie / 2 episoade – foto sus)

J.J. Abrams și Jorge Garcia sunt motivele principale pentru care vreau să văd neapărat Alcatraz, o încrucișare între un procedural și o mitologie continuă, la fel ca Fringe  la începutul lui. Jorge Garcia e, desigur, Hurley din Lost, dar marea mea teamă este că J.J. nu mai pune atâta preţ pe mister ca înainte (Undercovers şi Person of Interest sunt exemple bune în acest sens). Povestea: când închisoarea Alcatraz s-a închis, nua fost din cauza cheltuielii, ci pentru că toţi prizonierii şi gardienii au dispărut în 1963. Acum, în 2012, ei reapar, sunt criminali şi se pare că au un plan.

Archer (premiera sezonului 3: 19 ianuarie)

Comedie animată cu spioni, nu are nimic în comun cu Austin Powers sau Top Secret sau Spy Hard. Dar e o comedie fantastică, cu personaje absolut demente şi narcisiste, de care te miri că mai primesc misiuni. Al naibii de amuzant!

Luck (premiera: 29 ianuarie)

De la creatorul serialului western Deadwood, de care am auzit numai lucruri excelente, vine o nouă dramă, cu Dustin Hoffman în rolul principal şi Nick Nolte şi Dennis Farina în roluri secundare. O să abunde în Emmy-uri şi Globuri (săracii Jon Hamm, Bryan Cranston şi Damian Lewis!) şi probabil că o să fie grozav. Se petrece pe un hipodrom, în lumea jocheilor, horse whispererilor şi pariorilor şi deja am văzut un trailer cu potcoava şi trifoiul cu patru foi la logo! Vestea bună e că, pe principiul Game of Thrones, o să putem vedea Luck pe HBO România, la doar câteva ore după SUA şi eu pe HBO o să mă uit. Măcar dacă serialele s-ar deschide global şi pentru noi!

Smash (premiera: 6 februarie)

NBC încearcă lucruri noi cu un serial muzical mai matur decât Glee, care m-a cucerit de la o simplă secvenţă din trailer. Pare să aibă personalitate, personaje bine-definite şi prezintă o lume care nouă chiar nu ne e aproape: musicalurile de pe Broadway. Mai exact, povestea se referă la proiectul unui musical despre Marilyn Monroe şi în serial vom vedea totul de la audiţii, la compunerea pieselor, la backstage drama!

The River (premiera: 7 februarie)

De la producătorii şi regizorul Paranormal Activity primim un serial în acelaşi documentar tip found footage, cu camera de mână şi sperieturi care se petrec undeva în afara obiectivului, care se petrece pe Amazon. Am citit numai lucruri bune despre el şi un singur dezavantaj pare să aibă: e greu de imaginat cum s-ar putea ţine mai multe sezoane în aceeaşi poveste.

Touch (premiera: 19 martie)

După finalul lui 24 şi Melancholia,  Jack Bauer… uh Kiefer Sutherland revine la TV cu un nou serial care iarăşi arată bine. E creat de Tim Kring, creierul din spatele lui Heroes, deci măcar un sezon bun am putea avea. Personajul lui Kiefer are un fiu autist, obsedat de numere, care par să însemne ceva. A mai existat un film similar (cu Bruce Willis, Mercury Rising), dar trailerul arată tare bine şi se pare că există multe emoţii acolo.

Mad Men (premiera sezonului 5: 25 martie)

A trecut preeeea mult de la ultimele aventuri ale lui Don Draper (octombrie 2010). Îl aşteptăm cu braţele deschise, iar Jon Hamm a regizat episodul trei. Potrivit lui Matthew Weiner, creatorul serialului, temele sezonului 5 sunt: lumea e în continuă schimbare şi fiecare e pe cont propriu. Abia aştept!

Game of Thrones (premiera: 1 aprilie)

Încă din mai anul trecut, când am terminat Încleştarea regilor/ A Clash of Kings, m-am întrebat cum vor arăta pe ecran Davos, Stannis şi Melisandre, cum va fi portul din oraşul Quarth (unde femeile au câte un sân descoperit) şi multe altele (nu vreau să includ spoilere). Am urmărit fotografiile de la filmări, am aflat cine sunt actorii care vor juca noile personaje (spoiler alert: sunt muuulte personaje noi) şi era cât pe-aci să ajung în Croaţia, pe platouri şi gândindu-mă la asta mi se frânge inima din nou… Poate la anul.

Magic City (premiera: 6 aprilie)

Din trendul clone de Mad Men, noul serial, care-l are pe Jeffrey Dean Morgan în rolul proprietarului unui hotel din Florida care are probleme cu mafia şi cu soţia jucată de Olga Kurylenko, ăsta ar putea să fie chiar bun. Om trăi şi om vedea.

Girls (premiera: 15 aprilie)

Judd Apatow a declarat recent că a fost distrus atunci când cele două seriale produse de el în 2000, respectiv 2001, bijuteriile de un sezon Freaks and Geeks şi Undeclared au fost anulate. Asta era înainte de primele lui mari hituri în cinematografie. Şi iată că, după mai mult de zece ani, se încumetă din nou să producă un serial TV, de data asta cu HBO, care are o reputaţie de a-şi trata mai bine serialele. Acesta e Girls cu eroină, scenarist şef şi producător executiv Lena Dunham, o tipă tânără care a spart la Sundance acum câţiva ani cu un film scris, regizat şi jucat de ea, Tiny Furniture când avea doar 23 de ani (!!). E cu un an mai mică decât mine. Acum face 26 peste câteva luni…

Veep (premiera: 22 aprilie)

Julia Louis Dreyfus, aka Elaine din Seinfeld, în rolul vicepreşedintei Statelor Unite. Mai aveţi nevoie de detalii? Creierul serialului e un britanic, care a regizat In the Loop (Armando Ianucci). E de ajuns. Dacă nu sunteţi seduşi, serialul nu e pentru voi.

Awake (încă n-are o dată) UPDATE: premiera pe 1 martie

Probabil cel mai minunat trailer al unui serial nou de midseason american (perioada în care ne aflăm), Awake  îl are ca erou pe Jason Isaacs (nu doar Lucius Malfoy din Harry Potter). El are un accident de maşină împreună cu soţia şi fiul său. Şi se trezeşte în două realităţi: în una l-a pierdut pe fiu, în cealaltă pe soţie. Are doi terapeuţi diferiţi, doi parteneri diferiţi (e poliţist) şi cazuri diferite. Dar acesta e alt serial la care susţinerea poveştii pe termen lung pare destul de grea.

Don’t Trust the B**** in Apartment 23 (încă n-are o dată) UPDATE: începe pe 11 aprilie

James van der Beek (mai ţineţi minte Dawson’s Creek? El e Dawson) joacă o versiune malefică a sa, un actor ratat, în ceea ce pare să devină un trend la sitcomuri (ca Matt LeBlanc în Episodes). Dar el nu e povestea principală. E vorba despre o fată cuminte care se mută singură şi are ca vecină (The B….) o fată foarte rea. O bitch. Care bitch se întâmplă să fie prietenă cu James van der Beek. Gata, cercul e complet.

Scandal (încă n-are o dată) UPDATE: Premiera stabilită pentru 5 aprilie

Imagine de arhiva cu Desmond (Henry Ian Cusick)

E un serial creat de Shonda Rhimes (Grey’s Anatomy, Private Practice, Off the Map) despre o consultantă în situaţii de criză de la Washington. Dar pe mine mă interesează doar să-l văd pe Henry Ian Cusick (Desmond din Lost). Atât.

Newsroom (încă n-are o dată)

Am devenit super geek al politicii americane datorită lui The West Wing / Viaţa la Casa Albă. Aaron Sorkin (Moneyball, The Social Network, The American President), creatorul acelui serial, face unul nou. Titlul în lucru: Newsroom pentru că e despre o emisiune de ştiri. Casa: HBO (care au nişte proiecte fantastice anul ăsta, inclusiv Girls, Veep şi Luck) Cu: Jeff Daniels, Dev Patel, Emily Mortimer şi Alison Pill. I am so there.

Cât despre proiecte MIA, mă întreb unde e American Gods, adaptarea HBO după Neil Gaiman produsă de Tom Hanks (imdb spune că în 2013) şi Next People de la Showtime creat de Salman Rushdie (tot imdb zice că în 2012, cândva).

3 thoughts on ““Luck”, “Alcatraz”, “The River” și altele. Ce seriale abia aștept în prima jumătate a anului

  1. Robi says:

    Nu stiu de ce am impresia ca Awake va fura coroana lui Luck, la categoria noutati. Din pacate, Dustin Hoffman e prea mare sa fie ignorat de Globuri si Emmy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s