Seriale noi: Cronică “Are You There Chelsea?”. O căutam pe votca!


Din categoria m-am plictisit de sitcomurile astea de 2 lei avem parte de Are You There Chelsea, despre viaţa faimoasei prezentatoare TV americane Chelsea Handler. Titlul e prescurtat, pentru a nu ofensa pe nimeni, de la cartea de memorii a duduiei Handler: Are You There Vodka, It’s Me Chelsea (bestseller New York Times non-ficţiune), titlu mult mai savuros, cu mai multă logică, pentru că duduia Chelsea se roagă la sfânta votcă. Nu ştiu pe cine putea ofensa titlul. Pe foştii alcoolici? Nu cred.

Serialul, încercând să fie edgy, dar şi emoţionant la sfârşit, eşuează lamentabil. Chelsea, oricât de simpatică ar fi Laura Prepon (roşcată în That 70’s Show), e un personaj insipid, alcoolic şi superficial. Începe cu Chelsea în închisoare pentru conducere sub influenţa alcoolului, acolo unde se roagă pentru prima oară la votca şi, se pare că votca răspunde.

Chelsea e scoasă pe cauţiune de sora ei (interpretată, confuzându-ne pe toţi, chiar de Chelsea Handler cu o perucă şatenă), dar nu înainte de a o săruta pe una dintre colegele de celulă, temându-se că va fi snopită în timpul nopţii.

Apoi ajungem la jobul lui Chelsea, un bar, desigur, unde lucrează alături de un barman cu care ar fi putut avea o relaţie… Dacă n-ar exista o problemă peste care nu poate trece niciunul dintre ei: faptul că amândurora le place să fie deasupra în timpul sexului…

Ce se mai întâmplă? Ah, da. Chelsea crede că votca i-a răspuns la rugăciune pentru că există un apartament disponibil în apropierea barului în care lucrează, şi astfel n-ar mai trebui să conducă beată. Ea şi prietena ei merg să-l viziteze şi află că tipa care-şi caută colegi de cameră e virgină.

Chelsea: This place is giving me lady wood.

Minunat! Apoi sora ei, însărcinată, îi spune că nu vrea ca ea să fie prezentă la naşterea nepotului. În schimb, va fi acolo tatăl lor care arată ca un bişniţar. Dar asta nu o va opri pe Chelsea, care, într-un moment sentimental nejustificat de ce se întâmplă până atunci, se duce să fie alături de sora ei.

Chelsea fictivă şi Chelsea reală. Confused?

Problema serialului e că episoadele nu au o poveste, ci constau în micuţe momente care, adunate, sunt egale cu zero (sau dau cu minus). Niciun personaj nu are nimic interesant de spus, iar aventurile sunt cât se poate de banale. La un moment dat, Chelsea iese în oraş cu un tip simpatic, dar la care o deranjează părul ginger foarte creţ. Şi ce dacă? La un moment dat, Chelsea îi spune prietenei ei, jurnalistă aspirantă: You’re an idiot because you went to college. Şi ce dacă? E un frakkin mess.

Ah, da. Există şi un debarasator de mese pitic. Care are o dizabilitate: e daltonist!

Verdict: Nu mă mai uit niciodată.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s