Bunheads, Newsroom, Awkward şi Breaking Bad. 9 seriale pentru vara 2012


Seceta la seriale a început, toate au intrat în vacanţă, şi unele premiere nu sunt prea grozave. Vezi Dallas. Din fericire, există câteva titluri, unele foarte noi, altele foarte bune şi altele pe care vreau să le încerc prima oară. Iată-le aici, pe toate nouă! Pe lângă ele, eu mă apuc frumuşel şi de The Wire, căci simt că nu mai pot trăi fără să îi simt perfecţiunea trâmbiţată de toţi criticii mei preferaţi.

Continuum – Premiera 27 mai

Un SF canadian cu un concept care intrigă, Continuum suferă la fel ca alte show-uri produse acolo de bugetul mic şi de actorii destul de slabi din rolurile secundare. Rachel Nichols, eroina, e competentă, însă, şi într-un rol secundar apare The Smoking Man din Dosarele X – Kim Manners. În 2077, un grup de aşa-zis terorişti sunt condamnaţi la moarte, însă ei reuşesc să călătorească în timp până în 2012. Din nefericire pentru ei, călătoreşte în trecut/prezentul nostru şi Kiera (Nichols), o agentă de ordine din viitor care are un implant biometric cu care este un fel de supereroină.

În 2012, Kiera, care tânjeşte să se întoarcă la soţ şi fiu, trebuie să-i prindă pe terorişti pentru a-şi da seama cum ajunge acasă. În ajutorul ei sare Alec Sadler (Eric Knudsen), un tip de 17 ani, care e de fapt creatorul din viitor al tehnologiei de care dispune eroina. Knudsen (Scott Pilgrim, Scream 4) e cel mai simpatic dintre interpreţii secundari. Despre Continuum voi scrie mai pe larg săptămâna viitoare.

Bunheads – Premiera 11 iunie

Din Bunheads a apărut până acum un episod, care chiar mi-a plăcut, dar rămâne de văzut cum va continua serialul după ultima secvenţă. Serialul ăsta e special pentru că are aceeaşi creatoare ca Gilmore Girls, Amy Sherman-Palladino, şi interpreta mamei lui Lorelai, Kelly Bishop, are un rol important. Eroina e Michelle (veterana Broadway Sutton Foster, extrem de simpatică), o balerină cu studii care a devenit showgirl în Las Vegas. Atunci când îi cedează admiratorului ei înfocat (Alan Ruck) şi îl urmează în oraşul natal, Paradise, Michelle dă ochii cu soacra (Bishop), care e profesoară de balet. Urmează râsetele.

Dialogul e la fel de cuceritor şi rapid ca o mitralieră. Şi despre Bunheads voi scrie pe larg, după ce mai văd măcar un episod.

The Newsroom – Premiera 24 iunie

Şi The Newsroom are un creator cu CV bine-dotat: Aaron Sorkin care pe lângă Oscarul luat cu scenariul The Social Network, a mai scris şi Moneyball, A Few Good Men (You can’t handle the truth zis de Jack Nicholson îi aparţine), dar şi serialele foarte mişto The West Wing şi Sports Night. Acum vine cu o distribuţie condusă de Jeff Daniels, în rolul unui prezentator de ştiri care face declaraţii controversate. How do you fix breaking news? e sloganul.

În alte roluri – Emily Mortimer, Dev Patel (Slumdog Millionaire), Alison Pill (Scott Pilgrim) şi… Jane Fonda, în rolul fostului ei soţ, Ted Turner, creatorul CNN. Deci Fonda o joacă pe şefa postului TV la care lucrează eroul. Ne aşteptăm, ca la Bunheads, la dialoguri ultra-rapide şi puternicele walk-and-talk-uri.

Wilfred Sezonul 2 – Premiera 28 iunie

Nu am apucat să văd nimic din remake-ul după comedia australiană Wilfred, în care Elijah Wood e un tip care-şi ia un câine, pe care îl vede, din cauza problemelor emoţionale, drept un tip în costum de câine care-i vorbeşte. Tipul din costumul de câine e Jason Ganz, care e şi creatorul show-ului australian.

Am citit că e bun serialul, aşa că am de gând să văd şi primul sezon înainte de al doilea.

Louie sezonul 3 – Premiera 28 iunie

O altă mare lacună a mea, pe care am de gând s-o umpluLouie e o “comedie” revoluţionară, făcută cu un buget infim, creată, scrisă, regizată, montată şi jucată de stand-up comicul Louis C.K. (pe care am avut plăcerea să-l văd în câteva episoade din Parks and Recreation, unde juca un poliţist genial). Conceptul e greu de descris. Louie e un stand-up comic, cu două fete pe care le creşte singur. Mai multe vă spun după ce îl văd.

Awkward. sezonul 2 – Premiera 28 iunie

Pentru a dovedi că mă uit la orice merită, recomand din suflet comedia pentru adolescenţi Awkward. despre o tânără liceană care are probleme cu încrederea în ea şi cu doi băieţi. Sună de rutină, dar nu e deloc. Deşi e produs de MTV, serialul merge dincolo de grupa de vârstă pe care o reprezintă şi e fermecător, inteligent, empatic şi cât se poate de amuzant. Abia aştept să văd noile episoade.

Breaking Bad sezonul 5 (prima parte) – Premiera 15 iulie

Ultimul sezon din Breaking Bad va fi difuzat în două reprize de 8 episoade, prima anul acesta şi ultima în 2013. Mai e nevoie să spun ceva despre el? E o dramă revoluţionară, care te loveşte şi în stomac, şi în moalele capului. E o experienţă viscerală, provocatoare şi emoţionantă. I lllllove it!

Political Animals – Premiera 15 iulie

Sigourney Weaver face şi ea o tranziţie pe micile ecrane şi e Hillary Clinton în această mini-serie USA. Nu asumat, dar o fostă Primă Doamnă a Statelor Unite care devine secretar de stat. Q.E.D. Ea-şi găseşte un aliat ciudat – o jurnalistă care, în trecut, o distrugea în articole.

Din distribuţie mai fac parte Adrian Pasdar (Heroes), Carla Gugino, Ellen Burstyn şi Ciaran Hinds. Sună foooarte bine.

Copper – Premiera 19 august

Prima producţie originală BBC America are drept erou un poliţist în New York-ul anului 1860. Sună şi mai interesant dacă menţionez că cel care a creat serialul e responsabil pentru Oz şi Homicide: Life on the Street. Din distribuţie o menţionez pe Franka Run Lola, Run Potente.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s