30 Rock la final. Perfect.


_30 rock ultimul episod1 (1)

5trifoiA existat o vreme (dubioasă, recunosc) în care ridicam din sprânceană atunci când auzeam de anumite seriale TV care luau premiu după premiu. Atunci mă uitam la foarte puţine seriale (weird, right?) şi titluri ca Mad Men şi 30 Rock intrau în categoria asta. Între timp, nu-mi imaginez viaţa fără o doză de Don Draper and friends. Şi cu atât mai mult, nu-mi imaginez umorul fără 30 Rock. 

_30 rock ultimul episod1 (2) _30 rock ultimul episod1 (18) _30 rock ultimul episod1 (4) _30 rock ultimul episod1 (12)

Să reuşeşti să incluzi atât de multe glume pe minut încât să fie nevoie să pui pe pauză pentru a putea râde e o performanţă (iar 30 Rock  e unul dintre primele seriale care a reuşit asta – mai multe au urmat), dar să ai în acelaşi serial şi poveşti solide care pun în valoare personajele (care în mâini mai neîndemânatice ar fi părut şi mai de desene animate) şi o relaţie centrală dintre o democrată şi un republican care ar trebui să se omoare din prima clipă, e un miracol.

_30 rock ultimul episod1 (10) _30 rock ultimul episod1 (9) _30 rock ultimul episod1 (8) _30 rock ultimul episod1 (3)

De fapt miracolul e Tina Fey. Scenaristă, producătoare executivă şi actriţă principală, Fey este unul dintre eroii mei. A livrat un serial de nişă (aşa cum râdeau chiar ei în una dintre ultimele replici: not a lot of people watched it, but the joke’s on you, cause we got paid anyway), o satiră constantă la adresa televiziunii şi celebrităţii şi mult mult meta. 

NBC i-a păstrat în viaţă atâţia ani (şapte), însă asta nu înseamnă că în 30 Rock nu se râdea constant de reţeaua cu mari probleme de audienţă.

Dar despre ultimele două episoade, despre care am scris live pe twitter (cu pauze de râs, iarăşi), au fost în egală măsură foarte amuzante dar şi al naibii de emoţionate. Esenţa 30 Rock distilată în 40 de minute, cu rămas-bunuri peste rămas-bunuri, personaje înlăcrimate, Jenna Moroney care nu ştia dacă plânge, pentru că tocmai se despărţise de oglinda ei, o ultimă demenţă a lui Tracy Jordan, care ne-a dus înapoi în clubul de striptease unde a început totul (Tina Fey urăşte cluburile de striptease, am citit mai demult într-un cover story din Vanity Fair) and so on.

_30 rock ultimul episod1 (7) _30 rock ultimul episod1 (11)

Don’t you wanna know how Mad Men ends? I-a strigat Liz Lemon lui Jack Donaghy de pe un pod. Nu ştiu dacă se va termina mai bine decât 30 Rock. 

Because the human heart is not properly connected to the brain, I love you. Well, 30 Rock, I will always love you because of my heart connected to my brain.

2 thoughts on “30 Rock la final. Perfect.

    • trifoi says:

      da, revine, dar o sa fie un sezon atipic. in sensul ca fiecare episod o sa urmareasca un membru al clanului Bluth. Din cauza programului complicat al fiecarui actor, banuiesc… Cum o fi, o fi. Ce a aparut pana acum e deja cam perfect 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s