Achizitii Bookfest 2010


Ca de obicei, m-am bazat pe instinct (si pe bugetul oarecum limitat, din cauza concediului). As mai face o vizita la Bookfest, dar ma tem ca o sa mai cheltuiesc bani. Multi bani…

Oricum, am plecat gandindu-ma la doua carti pe care as vrea sa le iau. Nu-mi place sa fac liste. Daca stiu exact ce-mi trebuie, atunci le comand de pe net. Imi place sa fiu surprinsa, sa gasesc carti de care chiar n-am auzit si pe care sa le iau din instinct. Nici n-am avut atata timp sa stau de data asta… Dar oricum, una dintre carti nu am gasit-o si cealalta mi-am dat seama ca de fapt nu fusese tradusa (E vorba de “The Amazing Adventures of Kavalier & Clay” de Michael Chabon, care a scris si “Wonder Boys”, dar asta a fost tradusa).

Pentru Rob am cumparat “Viteza intunericului” de Elizabeth Moon, un roman SF absolut minunat pe care l-am citit anul trecut si pe care el l-a inceput la un moment dat, de care i-a placut, dar pe care n-a apucat sa-l citeasca cap-coada. Personajul e Lou, un autist, intr-un viitor apropiat, o lume nu foarte diferita de a noastra, in care autismul poate fi vindecat in copilarie.  Lou are o viata bazata pe tipare si lucreaza intr-o sectie speciala de autisti dintr-o corporatie. Ei au tot felul de beneficii, muzica, sala de gimnastica, lucruri care ii ajuta sa se relaxeze si sa se concentreze mai bine. Lou se pricepe foarte bine la scrima – pentru ca le poate citi tiparurile celor cu care se lupta. Si e indragostit de o colega de la cursul de scrima. In scena intra un corporatist malefic, care vrea ca toate “albinele” din stup sa fie identice si care ii obliga pe autisti sa aleaga o procedura experimentala – care i-ar face normali – sau sa-si piarda slujba.

Am mai cumparat: Gog de Giovanni Papini, Fiica unui Erou al Uniunii Sovietice, de Andrei Makine, Ierusalim, de Goncalo M Tavares (recomandata pe coperta de Jose Saramago), Exclusii, de Elfriede Jelinek, Zbor deasupra unui cuib de cuci, de Ken Kesey, Anomalii, de Joey Goebbel (mi-am amintit ca am citit de bine despre el recent), Sa te tii alergatura!, de Dave Eggers, Cum traiesc mortii, de Will Self, Travesti, de Cartarescu, si Discipolul, de Iris Murdoch.

Va recomand sa cumparati Istoria iubirii, de Nicole Krauss, care e redusa la 10 lei 🙂 E o carte foarte faina, mai ales daca v-a placut Totul este iluminat de Jonathan Safran Foer. Abia astept sa ma pun pe citit dintre ele (desi mai am un waiting list luuuuung si cuprinzator).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s