Supernatural, holy brotherly love


Daca n-ar fi existat prima si ultima secventa din episodul-pilot al “Supernatural”, probabil ca as fi renuntat sa ma uit la el dupa al doilea episod ( se chema “Wendigo” si a fost kinda shitty). Dar nu, Eric Kripke, geniul din spatele serialului (care va ajunge o legenda in televiziune la fel ca Joss Whedon si J.J.Abrams si Ronald Moore), s-a hotarat sa creeze si o poveste mai mare, mai puternica, construind pe acele doua secvente un fel de coloana a infinitului – cerul a fost limita.

Si astfel, in loc ca serialul asta sa fie un monster-of-the-week show (intr-adevar unul extreeem de amuzant si cu referinte pop-culture geniale si cu rock clasic all over the place), a devenit cu totul altceva, un camp de lupta intre ingeri si demoni, intre frate si frate, intre un fel de politicieni paradisieci si unii demonici (Puterea si Opozitia, cum ar veni!) Totul condimentat cu o iubire sfanta dintre frati si muuuulte daddy issues (pe viitor voi scrie si o insemnare despre cum, fara daddy issues, n-ar exista cele mai misto seriale, inclusiv Lost).

Urmeaza o mostra geniala de rock clasic suprapus peste imagini Supernatural (un film de imn neoficial al serialului)

Imi dau seama ca majoritatea detaliilor astora sunt oarecum inutile, pentru ca serialul are o gramada de fani in Romania, dar daca mai atrag vreo doi, nu poate sa strice. Mi-ar fi destul de greu sa aleg episoadele mele preferate, dar as putea sa spun ca alea sunt “Mystic Spot”, o Zi a Cartitei imbogatita cu un twist neasteptat pe ultima suta de metri si “The Monster at the End of this Book”, mai meta nu se poate, atat de amuzant incat credeam ca o sa crap razand.

Merita sa-i mentionez pe actori. Mie-mi place mai mult Jensen Ackles, Dean, si ca personaj, si ca actor, dar si Jared Padalecki s-a maturizat mult ca actor in ultimele sezoane. Mai sunt “unchiul” Bobby si Castiel, ingerul cu corp de contabil, dar si interpretul lui Lucifer, divinul Mark Pellegrino (a.k.a Jacoooob. Din Looost)

Ultima idee: Kripke insusi (care va aduce la TV seria Sandman a lui Neil Gaiman, ieeei!) a declarat ca fara Buffy the Vampire Slayer n-ar fi existat Supernatural. Si adevarul e ca au structura asemanatoare. Promit la inceput o poveste de sezon, dar majoritatea episoadelor contin un monster-of-the-week cu detalii de mitologie mai larga. Asta si sunt amandoua extrem de amuzante…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s